14 școli din Suceava își mențin statutul de Eco-Școală și Steag Verde în 2024

14 școli din Suceava își mențin statutul de Eco-Școală și Steag Verde în 2024

În județul Suceava, 51 de unități de învățământ participă în anul școlar 2024-2025 la programul Eco-Școala, dintre care 14 au fost reevaluate pentru a-și păstra titlurile de „Eco-Școală” și „Steagul Verde”. Aceste școli sunt: Școala Gimnazială Bogdănești, Școala Gimnazială „Nicolae Labiș” Mălini, Școala Gimnazială „I. Ciurea” Fălticeni, Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava, Școala Gimnazială Panaci, Școala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei, Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I” Rădăuți, Școala Gimnazială „M. Eminescu” Rădăuți, Școala Gimnazială Oniceni și Școala Gimnazială Drăgușeni.

Conform informațiilor oferite de inspectorul școlar Tatiana Vîntur, programul Eco-Schools are ca scop managementul mediului și certificarea instituțiilor care îl implementează. Acesta este coordonat la nivel internațional de Fundația de Educație pentru Mediul Înconjurător (FEE) și reunește 100 de organizații din 98 de țări, promovând educația pentru dezvoltare durabilă.

La nivel global, în 2024, 79 de țări participă la programul Eco-Schools, susținut de Uniunea Europeană, UNESCO și UNEP. Programul a fost inițiat în 1994, având ca scop implicarea tinerilor în soluționarea provocărilor de dezvoltare durabilă. În 2023, aproximativ 50.000 de școli din întreaga lume au fost implicate, dintre care 20.000 au obținut certificatul de „Eco-Școală” și „Steagul Verde”, cu un număr impresionant de 19.800.465 de copii și tineri, și peste 1.400.000 de cadre didactice participând la această inițiativă.

În România, programul a fost lansat în 1999 cu cinci școli pilot, iar până în 2009, numărul unităților școlare implicate a crescut la 424, sub coordonarea Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie, afiliat FEE.

Informatii preluate si adaptate din: Monitorul de Suceava
Etichete: dezvoltare durabilă Eco-Școală educație mediu școli Steag Verde Suceava
Autor: Radulescu Mihai