Cazul crimei din Sibiu: inculpații cer achitare în procesul pentru omor calificat

Cazul crimei din Sibiu: inculpații cer achitare în procesul pentru omor calificat

Procesul legat de crima violentă comisă împotriva omului de afaceri Adrian Kreiner s-a încheiat pe fond la Tribunalul Alba. Cei trei acuzați – Laurențiu Ghiță, Cristian Minae Marian și Costinel Cosmin Zuleam – au solicitat achitarea pentru omor calificat, invocând lipsa probelor concludente. Decizia instanței urmează să fie pronunțată pe 18 august 2025.

La termenul din 27 iunie, doi dintre inculpați au fost prezenți, în timp ce Zuleam, căutat internațional, a fost reprezentat de un avocat. Toți trei se confruntă cu acuzații de omor calificat, tâlhărie și furt, iar Ghiță este acuzat și de conducerea unui vehicul cu număr fals.

Procurorul a argumentat că faptele au fost comise cu intenție indirectă, dar nu a solicitat pedeapsa maximă de închisoare pe viață, optând pentru pedepse privative de libertate, invocând că uciderea victimei nu a fost premeditată.

Avocații apărării au cerut o schimbare a încadrării juridice sau achitarea, argumentând că nu există dovezi directe care să le implice pe cele trei persoane în omor, și că responsabilitatea revine în exclusivitate lui Zuleam, care este în continuare liber.

Crima, care a avut loc între 5 și 6 noiembrie 2023, a fost precedată de o supraveghere atentă a locuinței victimei. În noaptea atacului, inculpații au pătruns în casă, l-au legat pe Kreiner și au agresat-o pe fiica acestuia, furând bunuri în valoare totală de 240.000 de euro.

Expertizele ADN au fost decisive în identificarea suspecților, probele fiind găsite în locuința victimei, inclusiv pe ambalaje de cafea și materiale folosite pentru a acoperi senzorii de mișcare. Ceasurile furate au fost găsite asupra lui Ghiță, în Scoția.

Fiica victimei a cerut daune morale de 3 milioane de euro, în timp ce fosta parteneră a solicitat 10 milioane de euro, alături de restituirea bunurilor furate.

Instanța a respins cererile de schimbare a încadrării juridice, subliniind că legarea victimei și tăcerea inculpaților indică o intenție de a ucide. Testele poligraf au relevat comportamente simulative, iar declarațiile inculpaților s-au schimbat pe parcursul procesului.

Dacă acuzațiile vor rămâne, inculpații riscă pedeapsa maximă prevăzută de lege: între 20 și 30 de ani de închisoare, având în vedere recidiva acestora.

Informatii preluate si adaptate din: Ora de Sibiu
Etichete: crimă justiție omor calificat proces Sibiu
Autor: Radulescu Mihai