Medicul nutriționist Mihaela Bilic a adus în discuție consumul alimentelor ce au depășit termenul de valabilitate, subliniind că unele dintre acestea pot fi consumate în siguranță.
Într-o recentă emisiune online, „Cafea cu visuri”, Bilic a explicat că ea însăși are în frigider produse expirate pe care nu ezită să le folosească. Potrivit acesteia, lactatele, cum ar fi telemeaua și iaurturile, sunt în general sigure, atâta timp cât nu au un miros sau un aspect neplăcut:
„Lactatele le consum și expirate. Ele pot stimula fermentația, iar gustul se îmbunătățește chiar și după termenul de valabilitate”, a menționat medicul. De asemenea, a adus în discuție un exemplu personal, menționând brânza cu mucegai care a căpătat o crustă, considerând că aceasta are un rol benefic.
Pe lângă lactate, pâinea este un alt aliment care poate fi consumat fără probleme, cu condiția să nu prezinte mucegai. Bilic a subliniat că pâinea se poate usca și poate fi folosită în diverse preparate culinare. De asemenea, a recomandat păstrarea pâinii în congelator pentru a-i menține prospețimea.
„Dacă pâinea este puțin călzită, amidonul se reactivează, iar aceasta devine din nou moale și pufoasă”, a adăugat ea.