Procesul împotriva lui Andrew Tate, inițial programat pentru începutul anului 2027, a fost devansat, devenind un caz de referință privind acuzațiile de control coercitiv, ce se va desfășura la Înalta Curte.
Judecătoarea Christina Lambert a subliniat că este esențial ca acest caz să nu întârzie până în 2027, având în vedere gravitatea acuzațiilor. Avocata acuzării, Anne Studd, a menționat că, pe lângă cele patru reclamante, se așteaptă ca 6-8 martori să fie audiați în cadrul procesului.
Reclamantele, care beneficiază de anonimat, susțin că au fost victime ale violenței sexuale din partea lui Tate între 2013 și 2015. Dintre acestea, două au avut relații intime cu el, iar celelalte două au fost angajate în afacerea sa de videochat.
Documentele judiciare conțin detalii alarmante, precum amenințări cu armă și agresiuni fizice. Una dintre reclamante a declarat că a fost amenințată de Tate, care i-a spus: 'Vei face ce-ți spun sau vei plăti sever'. O altă victimă a raportat că a fost strangulată în timpul unui act sexual până la pierderea cunoștinței.
Andrew Tate, în vârstă de 38 de ani, respinge vehement acuzațiile, calificându-le drept false și susținând că toate relațiile au fost consensuale. Avocata sa, Vanessa Marshall, a anunțat că va prezenta dovezi pentru a susține apărarea.
Pe 20 iunie 2023, DIICOT a trimis în judecată pe Andrew și Tristan Tate, acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, viol și alte infracțiuni. În decembrie 2024, instanțele au anulat rechizitoriul, iar cazul este în prezent în reexaminare la DIICOT.
După finalizarea procedurilor legale în România, frații Tate vor fi extrădați în Regatul Unit, unde poliția din Bedfordshire a obținut un mandat de arestare european pentru acuzații similare de viol și trafic de persoane, fapte care ar fi avut loc între 2012 și 2015. Aceștia neagă cu tărie toate acuzațiile formulate împotriva lor.