De ce 70% dintre angajați iau prânzul în fața calculatorului și ce riscuri implică acest obicei

De ce 70% dintre angajați iau prânzul în fața calculatorului și ce riscuri implică acest obicei

Un studiu recent realizat în România relevă că majoritatea angajaților alocă 30 de minute sau mai puțin pentru a lua prânzul. În plus, 70% dintre aceștia își aduc farfuria în fața calculatorului, continuând să lucreze sau să navigheze pe internet în timpul mesei.

Specialiștii avertizează că acest obicei, aparent inofensiv, poate avea repercusiuni negative pe termen lung asupra sănătății. Conform recomandărilor, o pauză de masă ar trebui să dureze în medie o oră, însă mulți angajați se lasă distrași de alte activități.

„Creierul nostru, din păcate, nu poate să fie atent în mai multe locuri odată, iar ideal ar fi ca el să se concentreze pe digestia noastră, pentru a evita apariția unor probleme precum balonările sau disconfortul abdominal”, explică Larisa Rusu, nutriționist.

Pe de altă parte, Laila Mancaș, reprezentant al unei platforme de tichete de masă, susține că 70% dintre angajații români preferă să mănânce sănătos la prânz, alegând fie meniul zilei, fie porții echilibrate, cum ar fi salate sau grătar, evitând prăjelile.

În medie, angajații alocă 40 de lei pentru masa de prânz, iar doar 8% dintre ei sunt dispuși să cheltuie mai mult pentru o masă de calitate.

Informatii preluate si adaptate din: Stirile PROTV
Etichete: angajați nutriție obiceiuri alimentare prânz sănătate
Autor: Paraschiv Dumitru