Descoperă arta tradițională prin lentila contemporană a lui Ciprian Cosma
Expoziția lui Ciprian Cosma explorează arta tradițională românească printr-o prismă contemporană, aducând un omagiu satului.
Expoziția lui Ciprian Cosma explorează arta tradițională românească printr-o prismă contemporană, aducând un omagiu satului.
Marcel Naste își va expune lucrările la Palatul Brâncovenesc, explorând teme de alteritate și dualitate în arta sa.
Descoperiți expoziția „Picnic în labirint” la Muzeul Național al Banatului, cu lucrări de peste 50 de artiști contemporani.
Atelierele artistice din cadrul proiectului Out of the Box II sprijină reintegrarea socială a deținuților prin artă.
Expoziția „Tolerance: Accept the Differences” la Muzeul Unirii promovează toleranța și diversitatea prin lucrările artistului Mohamed Zakaria Soltan.
Expoziția „DATA MUNDI [error 500]” explorează legătura dintre ecologie și identitatea umană prin arta contemporană.
Expoziția „SEMNE” aduce arta contemporană la Târgu Jiu, invitând publicul la o experiență vizuală profundă.
Proiectul GRLI din Gorj promovează educația în aer liber prin artă și creativitate pentru preșcolari.
Expoziția 'Retrospectiv' a lui Sergiu Grapă la Galeria DANA din Iași explorează teme profunde ale umanității și artei.
Descoperiți expoziția „OPEN DOORS” la Târgu Jiu, cu lucrări ale tinerelor artiste Ana Gabriela Tudosie, Ilinca Maria Paraschiv și Alexia Radu.
Expoziția „Efemeride” de Mátyás László explorează feminitatea prin artă, disponibile la After 5 Art Escape până pe 23 august 2025.
Anca Gâtlan vorbește despre confuzia dintre arta contemporană și activismul LGBTQ la Teatrul din Suceava.
Spectacolul „1978” al Teatrului Maghiar din Timișoara va fi prezentat în Slovenia, susținând dialogul intercultural.
Eforie Colorat aduce peste 200 de evenimente culturale pe litoral în vara aceasta, inclusiv expoziții, filme și ateliere.
Expoziția „Culoare pe nerv” la Târgu Jiu explorează legătura artistică între tată și fiu, până pe 9 iulie 2025.
Expoziția lui Adrian Solcan la Casa Argintarului reînvie tradiția cu țigle pictate, fiecare având povestea sa.
Colibița găzduiește ediția a XI-a a Școlii de la Bistrița, un simpozion internațional de artă contemporană.
Vernisajul expoziției de pictură „Motive și pretexte în culoare” de Ileana Chindea va avea loc la Muzeul Județean Giurgiu.
Expoziția lui József Szőke la Budapesta aduce o abordare contemporană a artei, explorând legătura dintre suflet și univers.
Sax Moradi expune la Casa cu Iederă din Timișoara, aducând o abordare artistică unică și captivantă.
Expoziția 'Shadows of the Red Past' va avea loc la Muzeul Județean Teleorman, între 27 iunie și 25 iulie 2025.
Festivalul Eforie Colorat va transforma Eforie Sud într-un centru al artelor contemporane, cu expoziții și evenimente diverse.
Cristian Păcurariu aduce la Sibiu albumul "Sector 5", o explorare artistică a realităților dure din București.
Finalizarea Bienalei Naționale „Prezentul în Artă” va aduce premii și reflecții asupra artei contemporane.
Descoperă expoziția „Utopia” a Dalinei Bădescu, un spațiu dedicat explorării relației dintre real și imaginar.
Expoziția Ion Mândrescu la Craiova explorează teme profunde despre om și timp, cu lucrări deosebite ale artistului.
Expoziția '7+' la Muzeul Județean Gorj reunește lucrări de artă contemporană ale 13 artiști români, deschisă până pe 10 iulie.
Descoperiți arta lui Vasile Fuiorea la Viena, o expoziție care explorează natura printr-o viziune senzorială unică.
Expoziția "Alchimia culorilor" a artistei Mimi Cardoș, curatoriată de Greti Adriene Papiu, explorează transformările personale și spirituale prin culoare, prezentând lucrări de o intensitate senzorială unică, disponibile până pe 23 iunie la Galeria de Artă din Baia Mare.
Expoziția de pictură 'Vise mature' a Doinei Aldea va avea loc la Galeria de artă 'Zamca' între 9 și 15 iunie 2025, fiind o reflecție artistică asupra feminității și introspecției, curatoriată de Mihai Pânzaru PIM.
Descoperiți o expoziție interactivă la Grand Palais din Paris, unde vizitatorii sunt invitați să interacționeze cu lucrările artistice, inclusiv perne gonflabile și piscine cu bile.
Expoziția „Ordinul Căștilor Colorate” aduce la Roșia Montană 150 de căști de miner transformate în opere de artă, omagiu adus comunității locale și patrimoniului minier românesc. Vernisajul are loc pe 8 iunie la Biserica Reformată.
Un studiu recent evidențiază interesul crescând al românilor cu vârste între 35 și 56 de ani pentru investițiile în arta contemporană, participând activ la evenimente artistice și târguri de artă.
Muzeul de Artă Brașov sărbătorește 35 de ani de la înființare printr-o serie de evenimente speciale, inclusiv vernisaje, performance-uri interdisciplinare și ateliere creative. Aniversarea va avea loc între 30 mai și 1 iunie 2025, invitând publicul să interacționeze cu arta și patrimoniul cultural.
Romanian Creative Week aduce expoziții captivante și instalații interactive în subteranul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Artiști din România și din întreaga lume își expun lucrările, explorând teme de apartenență și libertate.
Muzeul de Artă Brașov celebrează Noaptea Muzeelor 2025 cu un program special dedicat artei și comunității, invitând vizitatorii să exploreze expoziții temporare și colecții permanente într-un cadru accesibil și prietenos.