Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat au fost publicate, iar la Husi, performanțele elevilor sunt demne de apreciat. Trei unități de învățământ din oraș au avut candidați la această sesiune a examenului.
Colegiul Național „Cuza Vodă” a continuat tradiția de excelență, obținând rezultate impresionante: 55 din cei 174 de absolvenți au avut medii peste 9,00. De asemenea, Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” a înregistrat rezultate notabile, 36 din cei 40 de candidați reușind să promoveze examenul.
La Liceul „Dimitrie Cantemir”, deși 32 din 105 candidați au obținut diploma de Bacalaureat, analiza detaliată a situației arată un context mai complex. Mulți dintre acești elevi au venit cu un nivel de cunoștințe scăzut, iar strădania profesorilor de a-i pregăti pentru acest examen merită recunoaștere.
Husenii au motive de bucurie. Deși nu s-au înregistrat medii de 10.00, majoritatea elevilor și-au atins obiectivele, iar rezultatele obținute reflectă dedicarea profesorilor și efortul elevilor. Colegiul „Cuza Vodă” s-a menținut constant în topul performanțelor educaționale din județ.
La Seminarul Teologic, 36 din 40 de elevi au reușit să obțină diplomele, demonstrând astfel eficiența sistemului educațional, chiar și în condiții dificile. Profesorii de la acest seminar au reușit să transforme elevi cu medii modeste în absolvenți care au obținut note bune la Bacalaureat.
La Liceul Agricol „Dimitrie Cantemir”, 32 de elevi au promovat examenul. Această realizare este semnificativă având în vedere că mulți dintre acești tineri au venit cu medii de admitere foarte mici. Efortul cadrelor didactice de a-i ajuta să depășească aceste provocări este demn de apreciat.
În concluzie, rezultatele de la Bacalaureat reflectă nu doar performanțele elevilor, ci și munca asiduă a profesorilor în a-i ghida pe acești tineri spre succes.