Un șofer din Sibiu a fost surprins în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice și, în încercarea de a scăpa de un dosar penal, a încercat să îi mituiască pe polițiștii care l-au oprit pentru control. Acesta a fost reținut și ulterior plasat sub control judiciar.
Serviciul Județean Anticorupție a intervenit în flagrant când sibianul a oferit polițiștilor suma de aproape 2.000 lei după ce a fost prins conducând băut. Incidentul a avut loc duminică dimineața în municipiul Sibiu.
„În dimineața zilei de 08.06.2025, o persoană a fost identificată în trafic pe raza municipiului Sibiu de către doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu – Poliția Municipiului Sibiu, Biroul Ordine Publică, conducând un autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, agenții au constatat că acesta avea o alcoolemie de 0,89 mg/l în aerul expirat”, au informat reprezentanții SJA Sibiu.
În loc să accepte rigorile legii, șoferul a încercat să îi mituiască pe polițiști, promițând, în repetate rânduri, suma de 2.000 lei pentru a nu constata infracțiunea. Unul dintre polițiști a sesizat lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, iar activitatea de prindere în flagrant a fost realizată.
Astfel, individul a fost surprins în timp ce oferea suma de 1.925 lei, întreaga scenă fiind filmată cu bodycam-ul din dotarea polițiștilor.
Persoana în cauză a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, unde a fost dispusă măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior, a fost demarată acțiunea penală împotriva inculpatului, iar acesta a fost plasat sub control judiciar.
Operațiunea a beneficiat de suportul Brigăzii de Operațiuni Speciale Alba Iulia. Este important de menționat că unul dintre polițiștii implicați în flagrant participase cu doar o săptămână înainte la o sesiune de instruire anticorupție organizată de ofițerii SJA Sibiu. Direcția Generală Anticorupție a transmis un mesaj de felicitare echipajului de poliție pentru fermitatea dovedită și a reafirmat angajamentul instituțional pentru promovarea integrității în rândul personalului MAI.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.