Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt a realizat, între 1 și 14 iulie, un număr de 30 de inspecții la diverse unități economice care manipulează produse alimentare. Aceste verificări au condus la identificarea mai multor abateri de la normele igienico-sanitare, rezultând în amenzi totale de peste 70.000 de lei.
Printre cele mai semnificative sancțiuni se numără o amendă de 10.000 de lei aplicată unui supermarket pentru neîntreținerea corespunzătoare a spațiilor de depozitare a alimentelor ambalate. O altă unitate, care produce pâine și produse de patiserie, a fost sancționată cu aceeași sumă din motive similare.
De asemenea, o unitate de morărit a primit o amendă de 10.000 de lei pentru etichetarea incorectă a produselor, iar o fabrică de prăjituri a fost penalizată tot cu 10.000 de lei din cauza depozitării necorespunzătoare a produselor.
Cel mai grav abuz a fost constatat la o unitate de procesare a cărnii, care a fost sancționată cu 67.000 de lei pentru supraaglomerarea spațiilor de depozitare. Verificările au relevat lipsa dovezilor de dezinfecție a mijloacelor de transport și prezența mărfurilor returnate în depozitul frigorific.
În urma acestor controale, DSVSA Olt a decis menținerea suspendării activității unei fabrici de oțet din Slatina, din cauza deficiențelor grave, inclusiv lipsa documentației privind materiile prime și a programului de autocontrol, precum și neefectuarea verificărilor medicale necesare angajaților.