Ingrediente necesare: 1 kg gutui, 6 albușuri, 1 cană de zahăr, 1 lămâie, 1/2 linguriță de scorțișoară, 2 plicuri de zahăr vanilat, 30 g de unt.
Mod de preparare:
Se spălă gutuile, apoi se taie cubulețe. Acestea se pun la fiert într-un vas cu o cană de apă și zahăr.
După ce gutuile au fiert bine, se pasează cu un blender vertical. Dacă este necesar, se poate trece pasta printr-o sită pentru a obține o textură fină.
După ce compoziția s-a răcit, se încorporează cu grijă albușurile bătute spumă tare cu un praf de sare și zahărul vanilat. Se adaugă coaja rasă de lămâie și scorțișoara, amestecând ușor pentru omogenizare.
Compoziția obținută se toarnă în vase de ceramică unse cu unt și se coace în cuptor timp de 30 de minute.
Se servește pudrată cu zahăr.