Deliciul somonului la cuptor cu sfeclă și sos de hrean

Deliciul somonului la cuptor cu sfeclă și sos de hrean
Pexels-Polina Tankilevitch

Ingrediente necesare:

  • 500 g cartofi
  • 75 ml ulei
  • sare și piper
  • usturoi granulat
  • oregano
  • 2 fileuri de somon
  • 150 g sfeclă roșie
  • 20 g mărar
  • 140 g iaurt grecesc
  • 15 g hrean
  • 20 g muștar
  • 5 g miere
  • zeama de la 0.5 lămâie
  • 100 g salată mixtă

Mod de preparare:

Începe prin a spăla și curăța cartofii, tăindu-i apoi în cubulețe. Pune-i într-un bol și amestecă-i cu uleiul, sarea, piperul, usturoiul granulat și oregano. Transferă amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-i în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de o oră, până devin aurii.

Pentru somon, pregătește 2 tăvi termorezistente, unge-le cu ulei și așază fileurile de somon cu pielea în jos. Rade sfecla roșie coaptă și amestec-o cu mărarul tocat. Aplica amestecul de sfeclă pe somon și lasă la frigider timp de 30 de minute.

După aceea, pune tăvile cu somon în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute. Între timp, prepară sosul din iaurt și hrean: amestecă iaurtul cu mărarul și hreanul ras, apoi asezonează cu sare și piper.

Pentru dressing, combină muștarul cu mierea, asezonează cu piper și adaugă uleiul treptat, amestecând continuu. La final, adaugă zeama de lămâie și amestecă din nou. Amestecă salata mixtă cu dressingul obținut.

Servește somonul cald alături de cartofii la cuptor, stropit cu sosul de iaurt și hrean.

Etichete: cartofi rețetă sfeclă somon sos de hrean
Autor: Ana Popescu