Delicioase mini tarte cu marțipan și ciocolată albă

Delicioase mini tarte cu marțipan și ciocolată albă

Ingrediente (6 porții)

Pentru aluat:

125 g unt

250 g făină

100 g zahăr

1 ou

Pentru umplutură:

200 g migdale

200 g unt

150 g zahăr

3 ouă

Pentru decor:

100 g ciocolată albă

3 linguri ulei

fructe confiate

Mod de preparare

Pentru aluat: Untul se amestecă cu zahărul până devine o pastă fină. Apoi, se încorporează oul și se continuă amestecarea. Făina se adaugă treptat, formându-se un aluat uniform.

Aluatul se întinde într-o foaie subțire și se folosește pentru a căptuși formele mici de tartă. Aceste minitarte se coc într-un cuptor preîncălzit timp de aproximativ 15 minute, având grijă să nu se rumenească excesiv.

Pentru umplutură: Migdalele se transformă în pudră cu ajutorul unei mașini de tocat. Gălbenușurile se bat cu zahărul la bain-marie până devin o cremă aerată. Se adaugă untul moale și pudra de migdale, continuând să se amestece până când compoziția se îngroașă. Se lasă apoi să se răcească.

Pentru decor: Ciocolata albă se topește la bain-marie împreună cu uleiul. Minitartele se umplu cu crema de marțipan și se decorează cu ciocolată topită, având opțiunea de a le orna cu fructe confiate.

Informatii preluate si adaptate din: Gazeta de Sud
Etichete: ciocolată albă deserturi gătit marțipan rețete tarte
Autor: Radulescu Mihai