Recent, în peisajul pitoresc de pe Valea Scăriței, Asociația Culturală „Cioltișorul” a organizat cea de-a V-a ediție a concursului de preparat guiaș „Ceaunul Chiorean” în satul Ciolt, localitate aparținând de Șomcuta Mare. Evenimentul a avut loc sâmbăta trecută.
La competiție au participat 13 echipe formate din bucătari din diverse localități, inclusiv Baia Mare, Berchezoaia, Românești, Șomcuta Mare, Cavnic și, desigur, Ciolt.
Printre participanți s-au numărat reprezentanți ai unor instituții, precum Daniel Achim de la Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din M.A.I, Florin Pintea de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Maramureș, Daniel Costin de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș și Sabin Indre de la Complexul Luma din Șomcuta Mare.
Juriul a fost condus de Chef Sebastian Dale din Cluj-Napoca, avându-i ca vicepreședinți pe Chef Sabin Bumb din Baia Sprie și Chef Hotca Vasile din Baia Mare. De asemenea, primarul orașului Șomcuta Mare, Gheorghe Buda, și Adrian Sabău, un reprezentant neutru, au făcut parte din echipa de jurizare.
Bucătarul Dinu Ciolte din Ciolt a fost declarat câștigător, echipa sa obținând și premiul pentru cel mai tradițional stand. Locul al doilea a fost ocupat de echipa condusă de Daniel Costin de la ISU Maramureș, iar pe locul al treilea s-a clasat echipa lui Alin Daniel Ciolte din Ciolt, care a primit și premiul pentru cel mai tradițional stand. De asemenea, Cristian Hăgan din Românești a obținut premiul pentru cea mai tradițională ținută, iar pe locurile următoare s-au clasat Florin Pintea și Sabin Indre, fiecare cu distincții pentru ținută.