Un proces important, care îl vizează pe Andrew Tate, a fost avansat pentru anul 2026, acesta fiind primul caz de control coercitiv adus în fața Înaltei Curți. Judecătoarea Christina Lambert a subliniat că întârzierea până în 2027 nu ar fi în interesul nimănui.
În cadrul acestui proces, avocata acuzării, Anne Studd, a anunțat că, pe lângă cele patru reclamante, vor fi audiați între 6 și 8 martori suplimentari. Reclamantele, cărora li s-a acordat anonimitate, susțin că Tate ar fi comis abuzuri sexuale între 2013 și 2015, două dintre ele având relații intime cu el, iar celelalte lucrând pentru afacerea sa de videochat.
Acuzațiile sunt grave, incluzând amenințări cu o armă, precum și acte de violență fizică. Una dintre reclamante a declarat că Tate a strâns-o de gât în timpul unei întâlniri intime, provocându-i pierderea conștiinței.
Andrew Tate, în vârstă de 38 de ani, a dezmințit acuzațiile, numindu-le false și afirmând că toate relațiile au fost consensuale. Avocata sa, Vanessa Marshall, a promis că va prezenta probe în apărarea lui.
Tate și fratele său, Tristan, au fost acuzați de DIICOT pe 20 iunie 2023 de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, viol și alte infracțiuni. În decembrie 2024, instanțele au anulat rechizitoriul, iar dosarul a fost trimis înapoi pentru refacerea urmăririi penale. După finalizarea procedurilor în România, frații Tate urmează să fie extrădați în Regatul Unit, unde îi așteaptă alte acuzații de viol și trafic de persoane, pe care le contestă vehement.