Un restaurant renumit din Cheshire, inclus în Ghidul Michelin, a decis să își extindă oferta prin introducerea unui meniu exclusiv de ape îmbuteliate, având în vedere tendința globală de consum responsabil.
Începând de vineri, vizitatorii pot alege dintr-o varietate de ape, incluzând trei tipuri de apă plată și patru de apă minerală carbogazoasă, alături de apa de la robinet, care este oferită gratuit.
Chef Joseph Rawlins, fondatorul restaurantului La Popote, a menționat că ideea a fost inspirată de Doran Binder, un somelier de apă, care a propus conceptul acum trei ani. Deși inițial a fost sceptic, după o degustare, Rawlins a realizat că apa poate avea arome distincte, asemănătoare vinurilor.
La degustare, au fost testate diverse ape, asociate cu diferite sortimente de brânză și ciocolată, demonstrând cum gustul apei se poate schimba în funcție de combinații. Binder a creat meniul, selectând ape din diverse țări europene, iar prețurile variază între 5 și 19 lire sterline, în funcție de tipul de apă ales.
La Popote devine astfel un pionier în Marea Britanie, fiind unul dintre puținele restaurante din lume care oferă un meniu dedicat apei, subliniind importanța mineralelor în definirea gustului acesteia.