Statele Unite mențin o semnificativă prezență militară în Orientul Mijlociu, cu instalații în cel puțin 19 locații din țări precum Arabia Saudită, Bahrein, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Irak, Israel, Iordania, Kuweit, Qatar și Siria.
De asemenea, armata americană utilizează baze importante în Djibouti și Turcia, care contribuie la operațiunile din regiune. Pentagonul operează și baza de pe insula Diego Garcia din Oceanul Indian, în colaborare cu Regatul Unit.
Una dintre cele mai importante baze este Al Udeid din Qatar, care găzduiește în jur de 10.000 de soldați și funcționează ca un cartier general pentru Comandamentul Central al SUA (CENTCOM). Aceasta are cea mai lungă pistă de aterizare din Golful Persic și servește drept platformă principală pentru operațiuni în Irak, Siria și Afganistan.
În Bahrein, se află Flota a V-a, responsabilă pentru activitățile navale americane din Golful Persic și din alte regiuni. Kuweitul adăpostește mai multe baze, inclusiv un sub-sediu al CENTCOM, iar în Emiratele Arabe Unite, baza aeriană Al Dhafra sprijină operațiunile aeriene și găzduiește drone avansate.
Conform informațiilor oficiale, 2.321 de soldați americani sunt staționați în Arabia Saudită, majoritatea în baza Aeriană Prince Sultan. În Irak, numărul militarilor americani este de aproximativ 2.500, o scădere semnificativă față de perioada războiului din 2003, când erau prezenți aproximativ 150.000 de soldați. Baza Ain Al Asad și baza din Erbil sunt principalele locații din Irak pentru personalul american, implicat în lupta împotriva extremismului.
În Siria, aproximativ 2.000 de soldați americani sunt desfășurați în mai multe baze, având ca scop combaterea grupărilor islamice radicale. Baza Al Tanf, situată aproape de granițele cu Irak și Iordania, este una dintre cele mai notabile.