Reabilitarea energetică a Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca: investiție majoră cu fonduri europene

Reabilitarea energetică a Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca: investiție majoră cu fonduri europene

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca va beneficia de o reabilitare energetică semnificativă, finanțată prin fonduri europene. Consiliul Județean Cluj a semnat recent contractul pentru execuția lucrărilor la clădirea principală, cunoscută sub numele de corpul A, în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021–2027, valoarea totală a proiectului fiind de peste 10,8 milioane de lei (fără TVA).

„Ne concentrăm pe îmbunătățirea serviciilor din sectorul medical și pe condițiile de spitalizare, având ca obiectiv creșterea eficienței energetice și reducerea emisiilor de carbon,” a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Lucrările vor fi realizate de un consorțiu format din Nord Conforest SA și SSAB-AG SA, iar durata estimată pentru finalizarea acestora este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere. Printre principalele lucrări planificate se numără:

  • Reabilitarea termică a fațadei;
  • Înlocuirea instalației termice și dotarea cu ventiloconvectoare;
  • Schimbarea corpurilor de încălzire din blocul operator;
  • Instalarea de panouri solare pentru apă caldă și panouri fotovoltaice pentru energie electrică;
  • Refacerea finisajelor interioare afectate de lucrări.

Corpul A, cu o structură de D+P+9E, este dedicat spitalizării continue în specialități precum cardiologie, neurologie, ortopedie, reumatologie și chirurgie plastică, având o capacitate de 403 paturi. De asemenea, spitalul deservește anual aproximativ 12.000 de pacienți și este singura unitate din Transilvania care oferă recuperare multidisciplinară, fiind una dintre doar două astfel de instituții din întreaga țară.

Informatii preluate si adaptate din: Stiri de Cluj
Etichete: Cluj-Napoca fonduri europene investiție sanitară reabilitare energetică Spital Clinic de Recuperare
Autor: Radulescu Mihai