Descoperă supa cremă de dovleac, gustul perfect al toamnei!

Descoperă supa cremă de dovleac, gustul perfect al toamnei!
Pexels-Nataliya Vaitkevich

Supa cremă de dovleac oferă o experiență culinară delicioasă, îmbinând aromele specifice ale toamnei. Această rețetă simplă te va încânta cu fiecare lingură.

Ingrediente:

  • 1 dovleac mic sau jumătate dintr-un dovleac mare, curățat și tăiat cuburi
  • 1 ceapă medie, tocată fin
  • 1 cartof mediu, tăiat cuburi
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 2 linguri de unt sau ulei de măsline
  • 4 căni de supă de legume
  • 1/2 cană de smântână lichidă (opțional)
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

Într-o oală mare, la foc mediu, călește ceapa și usturoiul în uleiul de măsline sau unt până devin moi. Adaugă dovleacul și cartoful, continuând să gătești câteva minute, amestecând frecvent. Toarnă supa de legume și adu la fierbere. Încetinește focul și lasă să fiarbă până când dovleacul este moale, aproximativ 20-25 de minute.

Folosește un mixer vertical pentru a pasa supa până devine cremoasă. Dacă dorești, adaugă smântâna lichidă și amestecă bine, lăsând să fiarbă la foc mic încă 5 minute. Condimentează cu sare și piper după gust.

Servește supa caldă, decorată cu smântână lichidă, semințe de dovleac prăjite sau ierburi proaspete precum pătrunjel sau cimbru.

Etichete: dovleac preparate culinare retete de toamna supa supa crema de dovleac
Autor: Mihai Ionescu