Un turist din Brașov a realizat o comparație interesantă între costurile alimentelor din Grecia și cele din România, după o vacanță recentă în Thassos. Acesta a ales să împărtășească experiența sa pe rețelele sociale, publicând chitanța de la un restaurant local, unde a consumat o porție mare de coaste, o tigaie picantă de vită, papanași și diverse băuturi.
Nota de plată a fost de 261 de lei, sumă care a depășit cheltuielile făcute în vacanță, unde cea mai mare notă a fost de 77,50 euro la o tavernă din Thassos pentru trei feluri de mâncare și băuturi. În general, mesele în Grecia nu au depășit 55 de euro.
Un alt localnic a subliniat că, din păcate, Brașovul, ca destinație turistică, are prețuri mai mari, care pot fi o povară pentru locuitori. „Pentru turiști, prețurile par acceptabile, dar pentru noi, localnicii, sunt mai greu de suportat,” a declarat acesta.
Experiențele nu se opresc aici; un alt turist a menționat că, în Kavala, cea mai scumpă masă a costat 78 de euro, în timp ce în România, la un restaurant între Giurgiu și București, a plătit 180 de lei pentru trei ciorbe și băuturi, după o așteptare considerabilă.
Comentariile au fost diverse, unii sugerând că prețurile din Brașov sunt acceptabile având în vedere costurile cărnii, în timp ce alții au făcut glume despre necesitatea unui credit pentru a mânca în Sinaia. Concluzia generală este că, atât Grecia, cât și România, nu mai sunt destinații ieftine, dar mâncarea și serviciile din Grecia par mai avantajoase în comparație cu cele din orașele mari din România.