Un restaurant de pe litoral a fost închis de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) după ce inspectorii au descoperit condiții igienice inacceptabile. Cristian Popescu Piedone, liderul ANPC, a descris unitatea drept un adevărat „crematoriu”, având în vedere mizeria și infestarea cu gândaci.
În cadrul controalelor desfășurate pe 11 iulie 2025, comisarii ANPC au efectuat verificări în mai multe locații de pe litoral. Unul dintre restaurantele inspectate a fost LAVRION din Mangalia (SC DINASTY PRO VSF SRL), care a fost închis pe loc. În urma inspecției, au fost aplicate amenzi în valoare de 38.000 lei, iar marfa, în valoare de 7.608 lei, a fost dispusă spre casare, împreună cu ustensilele și frigiderele utilizate pentru depozitarea alimentelor.
Inspectorii au găsit pânze de păianjen vechi în camera de depozitare și gândaci în diverse zone ale blocului alimentar. De asemenea, restaurantul funcționa fără autorizație de funcționare de la primărie, ceea ce a agravat situația.
Condițiile igienico-sanitare erau necorespunzătoare, iar procedurile de manipulare a alimentelor nu respectau standardele de siguranță. ANPC a decis ca unitatea să fie refăcută „de la zero” înainte de a putea relua activitatea.