Iulia Drăguț, președinta Asociației Euro Est Alternativ, la Forumul Mondial de Shiologie din China

Iulia Drăguț, președinta Asociației Euro Est Alternativ, la Forumul Mondial de Shiologie din China
Pexels-Kristina Snowasp

Iulia Drăguț, președinta Asociației culturale Euro Est Alternativ și cunoscută în domeniul gastronomiei, a participat recent la Forumul Mondial de Shiologie, desfășurat în Haikou, China. Această întâlnire internațională a adus împreună experți care au discutat despre o abordare holistică a provocărilor sistemului alimentar.

Shiologia, o știință emergentă din China, explorează interconexiunile dintre hrană, societate, sănătate, economie și mediu. Scopul acestei discipline este de a analiza întregul lanț alimentar, de la producție la consum, evidențiind impactul asupra sănătății și mediului.

La ceremonia de deschidere a forumului, a fost prezentat un raport semnificativ intitulat "Sistemele Alimentare Globale și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) 2025", realizat de experți din 115 țări. Iulia Drăguț a contribuit la acest raport și a avut ocazia de a susține o prezentare în cadrul panelului dedicat educației și culturii în sistemul alimentar.

„Intervenția mea a abordat contribuțiile mele anterioare în acest domeniu, fie prin scrieri, fie prin implicare activă. A fost o experiență fantastică, care mă va motiva să continui eforturile mele în educația alimentară,” a declarat Iulia Drăguț.

Forumului i-au participat specialiști din 52 de țări, iar discuțiile s-au centrat pe 17 obiective globale care vizează pacea și prosperitatea pentru oameni și planetă. Printre acestea se numără eliminarea sărăciei, asigurarea accesului la apă curată și promovarea educației de calitate.

Iulia Drăguț a fost, de asemenea, parte a echipei care a obținut recunoaștere internațională la campionatul grătarelor din Tennessee, demonstrând astfel angajamentul său față de promovarea culturii culinare.

Etichete: colaborare internațională dezvoltare durabilă educație Forumul Mondial gastronomie Iulia Drăguț Shiologie sistem alimentar
Autor: Ioana Marinescu