Incident de toxiinfecție alimentară la un hotel din Vârtop: 21 de persoane internate

Incident de toxiinfecție alimentară la un hotel din Vârtop: 21 de persoane internate

În noaptea dintre marți și miercuri, un incident medical a avut loc la hotelul Cristalin din Vârtop, unde 21 de persoane, majoritatea copii, au fost spitalizate cu simptome de toxiinfecție alimentară. Reacția patronului hotelului, Alin Birta, a venit rapid, el subliniind că în unitate erau cazate două grupuri - unul din Timișoara și altul din București.

„Avem 50 de copii din Timișoara și 30 din București. Grupul din Timișoara nu a prezentat probleme, toți cei care s-au simțit rău sunt din București,” a declarat Birta. El a explicat că meniul a fost identic pentru ambele grupuri, fiind pregătit conform cerințelor organizatorilor.

Birta a menționat că grupul afectat a fost într-o excursie marți, iar pe drum, unii copii ar fi consumat porumb fiert și plăcinte. „Este posibil să fi consumat apă de la rețea, deși le-am spus că nu este potabilă,” a adăugat el. De asemenea, a menționat că, având în vedere vârsta copiilor, este greu să le ceri atenție constantă.

Medicii care au preluat cazurile au confirmat că toți pacienții au forme ușoare ale bolii. Birta a afirmat că hotelul a găzduit grupuri de copii anterior, fără a fi avut probleme similare. „Colaborăm cu autoritățile pentru a afla adevărul. DSP Bihor a demarat o anchetă epidemiologică, iar probele au fost prelevate inclusiv din piscină,” a spus el.

Planul roșu a fost activat, iar în total 28 de persoane au prezentat simptome de greață și crampe abdominale, dintre care 21 au fost internate la spitalele din Oradea. Directorul DSP Bihor a confirmat că ancheta este în desfășurare pentru a determina cauza incidentului, iar copiii afectați au fost consultați preventiv la spital.

Informatii preluate si adaptate din: Bihoreanul
Etichete: anchetă copii hotel școală spital toxiinfecție alimentară Vârtop
Autor: Radulescu Mihai