Sâmbătă, copiii au ocazia de a învăța să prepare cârnați tradiționali românești în cadrul unui atelier special, parte a celei de-a 12-a ediții a festivalului 'D’ale porcului - Turneul Campionilor', desfășurat în stațiunea Băile Felix.
Atelierul, intitulat 'Micii mezelari', va fi condus de chef Ciprian Copos și Kiss Krisztian de la Maximvs D ’ oro by chef George Furdui, care îi vor ghida pe tineri în procesul de preparare a cârnaților.
Participanții vor putea lua acasă produsele realizate, iar organizatorii promit o experiență atât educativă, cât și distractivă, subliniind importanța tradițiilor gastronomice românești. Ingredientele folosite vor fi de cea mai bună calitate, furnizate de Comtim România, asigurând astfel un gust autentic.
În plus, micii bucătari vor primi un mini-echipament de bucătar ca recompensă. Înscrierea pentru atelier este necesară, având în vedere că locurile sunt limitate, iar aceasta se poate face sâmbătă, începând cu ora 09:00, la standul amenajat în parcarea de la intrarea în stațiune. Atelierul va începe la ora 11:30.
Până la începerea activității, copiii vor avea ocazia să se bucure de un pahar de suc de mere natural cald, oferit de organizatori. Festivalul 'D’ale Porcului', dedicat preparatelor din carne de porc, este programat să se desfășoare în 2025, în același loc, în weekendul 15-16 noiembrie.