Șapte studente de la Universitatea din Oradea câștigă Marele Premiu la un concurs național de management artistic

Șapte studente de la Universitatea din Oradea câștigă Marele Premiu la un concurs național de management artistic

Șapte studente ale Departamentului de Muzică din cadrul Facultății de Arte a Universității din Oradea au câștigat Marele Premiu al Concursului Național de Antreprenoriat și Management Artistic S-M-ART, organizat online de Facultatea de Arte "George Enescu" din Iași.

Sub coordonarea conf. univ. dr. Ariadna Mircescu, directoarea Departamentului de Muzică, echipa a reușit să impresioneze juriul cu proiectul "Atelierul din note ruginite", o propunere de afacere care vizează recondiționarea instrumentelor muzicale vechi, pentru a fi revândute sau oferite spre închiriere.

"Ateliere specializate în recondiționarea instrumentelor muzicale nu există. Sau, dacă există, sunt foarte puține", a declarat, într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții Universității, Daniela Cabalaș, una dintre studentele implicate în proiect. Tânăra a subliniat dorința de a transforma această idee în realitate prin crearea unui start-up cu finanțare dedicată.

Alături de Daniela Cabalaș, au contribuit la proiect Denisa Hulban, Adina Botănel, Bancsi Edina, Borbiro Timea, Tania Gheorghiță și Ana-Maria Cabalaș.

"Un bun om de afaceri trebuie să știe să își vândă ideea. Noi am reușit să o facem cel mai bine. Prezentarea pe care am conceput-o pentru Atelierul din note ruginite a fost dinamică și interactivă, având la bază un întreg scenariu", a adăugat Ana-Maria Cabalaș.

Proiectul a obținut cel mai mare punctaj dintre cele 37 de propuneri înscrise în competiție, provenind de la universități de profil din orașe precum Iași, Cluj, București, Arad, Brașov, Târgoviște și Târgu Mureș.

Informatii preluate si adaptate din: Bihoreanul
Etichete: antreprenoriat concurs național management artistic recondiționare instrumente muzicale Universitatea din Oradea
Autor: Radulescu Mihai