Șapte oferte pentru studiul de fezabilitate al centurii metropolitane de nord a Oradiei

Șapte oferte pentru studiul de fezabilitate al centurii metropolitane de nord a Oradiei

Recent, Consiliul Județean Bihor a înregistrat un număr impresionant de șapte oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate al Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei. Această nouă șosea va conecta DN 1 dinspre Cluj cu DN 19 către Satu Mare. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a expirat la sfârșitul acestei săptămâni.

Printre participanți se numără patru firme și trei asocieri, toate concurând pentru un contract estimat la 7,55 milioane lei (fără TVA). Companiile implicate sunt:

  • Dromcons (Sebiș, Arad)
  • SC Proiect-Construct Regiunea Transilvania (Oradea)
  • ECO Geodrum (București)
  • Construcții Erbașu (București)
  • Asocierea Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL, Studio 82, Someș-Top-Grup SRL (Cluj) și Cit Drum Proiect (Beclean, Bistrița Năsăud)
  • Asocierea Construct C.D.P. (Baia Mare) și Eurogecon (Satu Nou, Bihor)
  • Asocierea Eurocerad International și Specialist Smart Group (București)

Valoarea estimată a studiului de fezabilitate este de 7,552 milioane lei, fără TVA. Consiliul Județean Bihor a semnat un parteneriat cu CNAIR, care va susține costurile studiului, conform declarațiilor președintelui Mircea Mălan.

Scopul acestui studiu este de a determina cea mai bună variantă de traseu pentru noua șosea, având în vedere caracteristicile terenului și costurile implicate. Câștigătorul licitației va trebui să prezinte trei soluții inițiale de traseu, care vor fi evaluate de Comisia Tehnică a CNAIR.

Estimarea lungimii viitorului drum este de 19 km. Anterior, CJ Bihor a comandat un studiu care să ofere trei variante de traseu, dar contractul a fost reziliat fără plată, în urma protestelor locuitorilor din cartierul Podgoria.

În trecut, președintele CJ Bihor de atunci, Ilie Bolojan, a anunțat că cele trei variante de traseu erau disponibile pentru consultare publică, însă discuțiile despre proiect s-au oprit până în primăvara acestui an. În luna mai, Mircea Mălan a confirmat abandonarea documentației anterioare și inițierea licitației pentru studiul de fezabilitate.

Informatii preluate si adaptate din: Bihoreanul
Etichete: centura metropolitană CJ Bihor CNAIR infrastructură oferte Oradea studiu de fezabilitate
Autor: Radulescu Mihai