Românii aleg livrarea de mâncare în locul restaurantelor – descoperă motivele

Românii aleg livrarea de mâncare în locul restaurantelor – descoperă motivele
Pexels-RDNE Stock project

Un studiu recent arată că românii din orașele mari preferă din ce în ce mai mult să comande mâncare acasă sau la birou, în loc să meargă la restaurante. Serviciile de livrare constituie deja 27% din piața HoReCa urbană, depășind ponderea restaurantelor clasice, care se situează la 26%.

Conform analizei efectuate de Hospitality Culture Research 2025, piața HoReCa din România este estimată la 7.3 miliarde de euro în anul 2024.

În ultimele șase luni, peste 80% dintre locuitorii din mediul urban au comandat cel puțin o dată mâncare gătită, iar bonul mediu se ridică la 61 lei pe persoană.

În București, valoarea medie a unei comenzi este de 61.9 lei, în timp ce un prânz la restaurant costă, în medie, 82.7 lei pe persoană.

Florin Maxim, fondatorul Hospitality Culture Institute, afirmă că „delivery-ul a devenit motorul de creștere al industriei HoReCa urbane, redefinind relația dintre brand și client”.

Etichete: București HoReCa livrare mâncare preferințe consumatori servicii de delivery studiu
Autor: Cristian Petrescu