Un bucureștean a comandat kebab de 225 de ori într-un an: România, lider european în consum

Un bucureștean a comandat kebab de 225 de ori într-un an: România, lider european în consum

România se evidențiază ca fiind vicecampioană mondială în comenzile de kebab, cu un total de peste 4,1 milioane de kebab-uri comandate în ultimul an, conform unei analize recente. Este important de menționat că un bucureștean a realizat un număr record de 225 de comenzi de kebab, depășind chiar și consumatorii din Spania.

Popularitatea kebab-ului continuă să crească, cu o creștere de 13% față de anul precedent. Numărul utilizatorilor care aleg acest preparat a crescut cu 9%, iar volumul total al comenzilor a crescut cu 15%.

În medie, românii comandă aproximativ 11.200 de kebab-uri pe zi, ceea ce se traduce prin circa 187 de preparate pe oră. În total, acest lucru reprezintă un consum de 1.640 de tone de kebab în ultimele 12 luni.

O analiză detaliată a comenzilor arată că ora de vârf este 19:00, când 1 din 10 comenzi este un kebab. De asemenea, vinerea este ziua preferată pentru comenzi, concentrând 16% din volumul săptămânal, în timp ce majoritatea comenzilor sunt în zilele lucrătoare.

Cel mai popular tip de kebab rămâne „durum”, cu o creștere de 30% în ultimele 12 luni. În plus, kebab-ul cu brânză a câștigat popularitate, iar kebab-ul crispy a înregistrat o creștere de 15%.

Bucureștiul conduce în clasamentul orașelor cu cele mai multe comenzi, urmat de Suceava și Pitești, care au înregistrat creșteri de 54% și 58%. La nivel internațional, România se clasează pe locul doi în comenzi, fiind depășită doar de Polonia.

În ultimul an, utilizatorii platformei Glovo au comandat 19 milioane de porții de kebab la nivel global, înregistrând o creștere de 23% față de anul anterior.

Informatii preluate si adaptate din: Stirile PROTV
Etichete: consum Glovo kebab record Romania
Autor: Paraschiv Dumitru