Românul care a câștigat locul 3 la Campionatul Mondial de Pizza din Italia cu o rețetă inedită

Românul care a câștigat locul 3 la Campionatul Mondial de Pizza din Italia cu o rețetă inedită

Românul a reușit să aducă în competiție savoarea gusturilor tradiționale, îmbinate cu imaginație și talent.

La Campionatul Mondial de Pizza, concurenții au avut la dispoziție 20 de minute pentru a-i impresiona pe cei șase jurați.

Pizza cu păstrăv afumat și maturat în cetină de brad a captat imediat atenția prin textura și aromele originale.

Andrei s-a clasat pe locul trei, având același punctaj ca doi concurenți italieni.

„E un aligator sub mașină! Intrați în casă! Unde e pizza mea?”, a fost o situație neobișnuită întâmpinată de un polițist din SUA.

Bărbat: „Au fost foarte impresionați de gustul peștelui. Acesta este afumat cu lemn de esență tare și cu brad. Ca să completez experiența, le-am adus și pălincă, un produs tradițional din Bucovina.”

Andrei, în vârstă de 31 de ani, lucrează într-o pizzerie din Cluj-Napoca, după ce a urmat mai multe cursuri de specializare.

Având o păstrăvărie în Vatra Dornei, a decis să experimenteze această combinație neobișnuită.

Pe blatul pufos, alături de bucățelele de păstrăv, pune cremă de mazăre verde, mozzarella și brânză românească.

Ajuns acasă, Andrei ne-a preparat acest deliciu.

Femeie: „Wow, îmi place! Nu are gustul intens de pește.”

Bărbat: „Sincer, până acum n-am mâncat așa ceva!”

Băiat: „Uuu, super! E ceva la care nu m-aș fi așteptat!”

În Italia, Andrei a concurat cu peste 700 de bucătari profesioniști din mai mult de 50 de țări.

Femeie: „Am primit foarte multe complimente pentru România. Locul 3 câștigat de Andrei este extrem de important pentru țara noastră. A lăsat o impresie excelentă, iar ingredientele au fost foarte bune, proaspete și originale.”

Conform Asociației Pizzarilor Profesioniști din România, țara noastră se apropie semnificativ de Italia în ceea ce privește numărul de pizza comandate. Afacerile din acest domeniu au crescut considerabil.

Femeie: „Sincer, în ultimii ani am observat o creștere foarte mare. Ne îndreptăm spre pizza cu vită, pește și pizza fără gluten.”

De altfel, anul trecut, România a ocupat locul 2 în Europa la numărul de comenzi de pizza, conform datelor furnizate de o companie de livrări.

Sursa stire:
Etichete: campionatul mondial cluj-napoca gastronomie ingrediente păstrăv afumat pizza rețetă românia tradiție
Autor: Paraschiv Dumitru