Decernarea premiului a avut loc în cadrul unui eveniment organizat miercuri, la Madrid.
Înființată de Alex Gafiţianu, un tânăr absolvent de psihologie la UCL din Londra, Zano este mai mult decât o simplă pizzerie. Cu ajutorul lui Giovanni Santarpia, unul dintre cei mai apreciați pizzaioli din Italia, Zano reprezintă o poveste despre curaj, autenticitate și pasiune pentru gust, conform Agerpres.
"De la început, ne-am dorit să aducem în farfurie preparate autentice, realizate cu rețete tradiționale, reinterpretate cu eleganță și respect, folosind ingrediente de calitate. Anul trecut a fost, fără îndoială, o validare importantă pentru noi, dar a fost și un punct de plecare. Am realizat că succesul nu constă doar în gust, ci și în consecvență, în calitatea fiecărui detaliu, în modul în care ne tratăm echipa și clienții. Așa că ne-am propus să ne îmbunătățim continuu, să fim mai exigenți, mai atenți și mai ancorați în ceea ce dorim cu adevărat să oferim. Facem lucrurile mereu mai bine pentru că ne pasă cu adevărat de ce lăsăm în urmă: gust, amintire, emoție", a declarat Alex Gafițianu, fondatorul Zano.
Conform 50 Top Pizza, Giovanni Santarpia este unul dintre cei mai buni pizzaioli din Florența și din întreaga Italie. Meniul său cuprinde preparate create cu rigoare și pasiune, de la pizza clasică la rețete originale, dezvoltate în funcție de sezonalitate și de specificul gusturilor locale. Ingredientele de origine controlată sunt atent selecționate de la antreprenori din zone renumite, iar procesul respectă tradiția, fiind, în același timp, deschis către inovație.
"Pentru mine, acest proiect a fost o întoarcere la esență - la acea mâncare simplă, dar profundă, care îți amintește de acasă, de copilărie, de Italia. Faptul că am reușit să transmitem această emoție și aici, în România, la Iași, și să fim recunoscuți la nivel european reprezintă o bucurie uriașă. Cred că secretul nostru este sinceritatea cu care facem lucrurile. Nu ne dorim doar să servim pizza, ci să spunem o poveste prin fiecare sortiment, să oferim o experiență completă și coerentă. Includerea în '50 Top Pizza Europa' este o recunoaștere a faptului că munca onestă, realizată cu pasiune, depășește granițele", afirmă Giovanni Santarpia.
Clasamentul anual 50 Top Pizza stabilește o ierarhie bazată pe criterii precum: gustul pizza - care trebuie să fie atât de delicios, cât și sănătos, și să conțină doar ingrediente cu origini italiene controlate, cum ar fi sosul de roșii din soiul San Marzano sau mozzarella fior di latte di Napoli; serviciile - modul în care personalul servește și prezintă pizza; atmosfera - aspectul locației și starea pe care o transmite clienților; meniul - structura și băuturile (vinuri și sortimente de bere care se pot asocia cu pizza).