Mocktailurile: alternativa sănătoasă pe care o preferă tinerii

Mocktailurile: alternativa sănătoasă pe care o preferă tinerii

Tinerii din România adoptă din ce în ce mai mult mocktailurile, considerate o variantă mai sănătoasă decât băuturile alcoolice tradiționale, fără a compromite atmosfera socializării în oraș.

Răzvan și Clara, doi prieteni, au descoperit bucuria de a savura un mocktail în locul unui cocktail obișnuit. Răzvan afirmă că aceasta este „o variantă mai sănătoasă”, în timp ce Clara adaugă că aceste băuturi sunt „foarte aromate, fresh, cu gust de fructe”.

Un exemplu de rețetă populară include sirop de grenadine, suc de portocale, suc de piersică și sirop de blue curacao, creând astfel un cocktail răcoritor ideal pentru vară.

În ciuda faptului că 37% dintre tinerii români admit că se îmbată, tendința generală este de scădere a consumului de alcool, un fenomen observat și la nivel european. Barmanii observă că tinerii preferă să socializeze fără alcool, alegând băuturi care le oferă o experiență de calitate mai bună.

Restaurantelor le-a fost ușor să se adapteze la aceste preferințe, oferind versiuni „virgine” ale cocktailurilor populare, precum Bloody Mary sau Pina Colada. De exemplu, cocktailul Hugo, cu arome de soc și mentă, este deja considerat băutura verii 2025.

Barmanii inovează prin utilizarea unor ingrediente neobișnuite, precum sucul de rubarbă sau siropuri fără zahăr, menținând totodată un conținut caloric scăzut. Prețul unui mocktail este, în general, cu 10-20% mai mic decât cel al unei băuturi alcoolice.

Etichete: băuturi fără alcool mocktailuri sănătate tineri trenduri
Autor: Paraschiv Dumitru