Conform Eurostat, datele includ atât persoanele care lucrează cu normă întreagă, cât și pe cele angajate part-time.
Analizând statisticile, se observă diferențe semnificative între statele membre. Astfel, cele mai multe ore lucrate într-o săptămână au fost înregistrate în Grecia (39,8 ore), Bulgaria (39 ore), Polonia (38,9 ore) și România (38,8 ore).
Alerte electorale pentru 2025
Emil Boc, adresându-se clujenilor, a subliniat importanța votului din duminica alegerilor, avertizând că o alegere greșită ar putea afecta fondurile europene.
În același timp, promisiunile electorale ale Nicușor Dan reflectă viziunea sa de a conduce România în contextul actual complicat, marcat de un război la graniță.
De asemenea, George Simion prezintă soluții pentru depășirea crizei politico-economice cu care se confruntă țara.
În contrast, Țările de Jos au avut anul trecut cea mai scurtă săptămână de lucru, cu doar 32,1 ore, urmate de Danemarca, Austria și Germania (fiecare cu 33,9 ore).
În 2024, cele mai lungi săptămâni de muncă au fost înregistrate în domeniile economice precum agricultura, silvicultura și pescuitul (41,2 ore), mineritul și activitățile extractive (38,8 ore), precum și în construcții (38,7 ore). Pe de altă parte, cele mai scurte săptămâni de muncă s-au constatat în educație (31,9 ore) și în arte, divertisment și activități recreative (32,9 ore).
Citește și:
Ministerul Finanțelor promite că România se va încadra în ținta de deficit asumată pentru 2025. Care este aceasta?