În cadrul celei de-a 13-a ediții a ghidului "Pizzerie d'Italia 2026", două pizzerii au obținut scorul maxim de 97 din 100, fiind premiate la evenimentul organizat la Mostra d'Oltremare din Napoli.
Aceste localuri au fost recunoscute în categoria "Tre Spicchi", depășind alte pizzerii notabile precum "Sasa Martucci - I Masanielli" din Caserta și "Confine" din Milano, ambele având 96 de puncte.
Pizzeriile premiate în acest ghid au ajuns la un total de 100, semnalând o creștere a calității și diversității ofertei gastronomice din Italia. În cadrul premiilor "Tre Rotelle", care recompensează pizzeriile ce servesc pizza la felie, "Pizzarium" din Roma, condusă de Gabriele Bonci, rămâne lider cu 96 de puncte.
Numărul pizzeriilor premiate în această categorie a crescut de la 16 la 18, incluzând noi intrări precum "Ruver Teglia Frazionata" și "Frumentario", ambele din Roma. Ghidul, coordonat de jurnalista Pina Sozio, a evaluat un total de 816 pizzerii, dintre care 133 sunt noi, și a oferit nouă premii speciale.
Lorenzo Ruggeri, redactorul-șef al revistei Gambero Rosso, a subliniat că "pizza este o formă de bucurie și cultură care unește oamenii", menționând că există peste 35.000 de pizzerii în Italia. El a adăugat că viitorul pizza va depinde de integrarea produsului cu specificul local și durabilitatea ingredientelor folosite.