Bucureștenii descoperă gustul autentic al kebabului turcesc la festivalul de food

Bucureștenii descoperă gustul autentic al kebabului turcesc la festivalul de food

În acest weekend, la festivalul Anatolian Food Fest din București, vizitatorii au avut ocazia să încerce kebabul turcesc, care a impresionat prin rețeta sa autentică. Preparatul este realizat din carne de miel sau berbecuț, gătită pe grătar, și servit într-o lipie caldă, alături de varză, ceapă și sumac, un condiment care adaugă un gust dulce-acrișor.

Organizatorul Adrian Nicolae a subliniat că, spre deosebire de varianta românească, care include cartofi, kebabul turcesc se concentrează pe carne și condimente, permițând astfel o experiență culinară mai pură. Participanții la festival au fost încântați de această abordare și mulți au declarat că preparatul turcesc le-a depășit așteptările.

Un tânăr a afirmat: „E mai bun kebabul lor decât al nostru”, iar altul a adăugat că „e mai sănătos”. Pe lângă kebab, evenimentul a oferit și alte specialități orientale, precum lahmacun, o variantă de pizza cu carne tocată și condimente, și suberek, un fel de gogoașă turcească sărată, preparată cu carne de vițel sau oaie.

Festivalul a atras mii de vizitatori, care au savurat aromele orientale timp de trei zile. Fondurile strânse în urma acestui eveniment vor fi donate unei fundații care susține persoanele vulnerabile.

Informatii preluate si adaptate din: Stirile PROTV
Etichete: Anatolian Food Fest București festival kebab mâncare orientală
Autor: Paraschiv Dumitru