Băuturi de evitat în timpul zborului: sfaturile unui expert însoțitor de bord

Băuturi de evitat în timpul zborului: sfaturile unui expert însoțitor de bord

Sue Fogwell, cu o experiență de peste 22 de ani ca însoțitoare de bord, oferă câteva sugestii importante despre băuturile pe care pasagerii ar trebui să le evite în avion.

Unul dintre cele mai notabile exemple este Bloody Mary sau sucul de roșii, datorită conținutului ridicat de sodiu. Fogwell subliniază că sarea, combinată cu aerul uscat din cabină, poate duce la deshidratarea rapidă a organismului. Aceasta este agravată de consumul de alcool, care are un efect diuretic.

În plus, chiar și Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) recomandă evitarea băuturilor alcoolice în timpul zborurilor. Alcoolul și presiunea scăzută din avion pot intensifica efectele deshidratării.

Fogwell sugerează, de asemenea, să nu consumați apă de la robinet în avion, menționând că sistemele de alimentare cu apă la bord nu sunt întotdeauna igienice. Apa din rezervoare poate prezenta riscuri pentru sănătate, motiv pentru care se recomandă utilizarea apei îmbuteliate sau a sucurilor cu un conținut scăzut de sare.

Băuturile necarbogazoase și ușoare sunt preferabile pentru menținerea hidratării. Expertul observă că popularitatea unor băuturi în timpul zborului nu garantează neapărat beneficii pentru sănătate, iar însoțitorii de bord sunt martorii reacțiilor pasagerilor.

Informatii preluate si adaptate din: Stirile PROTV
Etichete: băuturi deshidratare însoțitori de bord sănătate zbor
Autor: Paraschiv Dumitru